KREU
   
MAKINA
   
AVIACIONI
   
HEKURUDHA
   
TRANSPORTI PUBLIK
   
TRANSPORTI DETAR
   
MAKINERI PUNE
   
SHERBIME
   
AKTUALITET
   
MOTOR-SPORT
   
TE REJAT
   
KONTAKT
 
  
MAKINA
Motoēikleta
Vetura
Kamionė
Ambulanca
Autobuza
Mjete tė Ceremonialit
Autobote-Autopompa
Autofshesa
Koleksionista-Restaurator
Makina Personalitetesh
Makina Plerash
Mjete Institucionesh
Mjete tė Gardės Rep.
Policia e shtetit
Mjete speciale
Mjete Ushtarake
Transport i Rėndė
Zjarrfikėse
 Share
Vetura

Menuja “Vetura”  është një lloj albumi fotografik që kërkon të japë një ide mbi llojet e veturave që kanë qarkulluar në Shqipëri ndër  vite. Për rrjedhojë, vëmendja është përqëndruar në modelet e viteve të shkuara, të cilët vendosen pa përjashtim, ndërsa nga modelet e sotëm përzgjidhen vetëm ato që paraqesin interes si “diçka e veçantë”. Kjo shpjegon dhe faktin se përse kanë gjetur vend modele të tillë si Fiat Multipla,  Ford Mustang, Ferrari, e të tjera si këto. Ndonjë model është vendosur “para kohe” vetëm për të mos e lënë bosh “kutizën” e markës përkatëse. Vetura që kanë hyrë në Shqipëri këto vitet e fundit, por që janë prodhime të viteve të shkuara ose historikë, siç thuhet, do të vendosen në rastin më të parë. Në çdo rast kam preferuar të vendos foton e mjetit që kam mundur të gjej në Shqipëri, edhe kur është vetëm një hekurishte e braktisur. Në raste të tjera, kur nuk e kam foton përkatëse të një mjeti që ka qarkulluar në Shqipëri, zgjidhja është gjetur me foto nga arkivat e huaja. Me këtë rast i drejtohem të gjithë atyre që kanë ndonjë foto, ose dinë fakte historike, që të kontribuojnë në plotësimin e këtij albumi historik. E drejta e autorit respektohet.


   

Alfa Romeo 75, DSC03953

Alfa Romeo 90, DSC08357

Alfa Romeo Giulietta, DSC08787


Alfa Romeo Giulia Berlina 1962-1978

 Një Alfa Romeo Giulia Berlina ngjyrë blu, erdhi në Shqipëri nga fundi i viteve 70-të dhe qarkullonte në Tiranë.
Për herë të parë, Alfa Romeo Giulietta, ngjyrë qumështi, ka ardhur në Tiranë në fillim të viteve 80-të dhe bënte pjesë në veturat e drejtorisë së P.T.T.-së, së bashku me një Lancia Beta.


Alfa Romeo Giulietta, 1977-1983

   

Aro 243, 100_4505

ARO 243 & 244, IMG_9110

Aro 243, DSC00725

   

Aro 244, IMG_0206

Aro 244, IMG_0203

ARO 244, 100_1338

   

ARO 244, IMG_9111

ARO 244, IMG_9120

ARO 244, IMG_9116

   

Aro 244, 100_4579

Aro 244, DSC01352

Aro 244, 100_9986

   

Aro 246, 100_01

Aro 246, 100-03


   

Autobianchi A112, DSC08785

Beauford, DSC04645

Beauford, IMG_2818

   

Beijing BJ212, IMG_3152

Beijing BJ212, IMG_3089

Beijing BJ212, IMG_3154

   

Beijing BJ212, IMG_3155

Beijing BJ212, IMG_3156


   

Beijing BJ212, IMG_2016

Beijing BJ212, IMG_2123

Beijing BJ212, IMG_2125

   

Beijing BJ212, DSC01108

Beijing BJ212, DSC01114

Beijing BJ212, IMG_9288

   

Beijing BJ212, IMG_9496

Beijing BJ212, IMG_9286


   

Beijing BJ-212, 100_6016

Beijing BJ212, 100_6022

Beijing BJ212, 100_6025

   

Beijing BJ212, 100_6027

Beijing BJ212, DSC02290


   

Beijing BJ212, 100_5192

Beijing BJ212, 100_5214.1

Beijing BJ212, 100_5199

   

Beijing BJ212, 100_5200

Beijing BJ212, IMG_9014

Beijing BJ212, 100_0001

   

Beijing BJ212, DSC07624

Beijing BJ212, DSC07625

Beijing BJ212, DSC05042

   

Beijing BJ212, DSC04355

Beijing BJ212, IMG_9007


<<  1   2   >>