KREU
   
MAKINA
   
AVIACIONI
   
HEKURUDHA
   
TRANSPORTI PUBLIK
   
TRANSPORTI DETAR
   
MAKINERI PUNE
   
SHERBIME
   
AKTUALITET
   
MOTOR-SPORT
   
TE REJAT
   
KONTAKT
 
  
 Share
MiG, 2
 Chengdu FT-5

Në Bashkimin Sovjetik u bënë vetëm projekt-ide, por asnjëherë nuk u prodhuan versionet dyvendëshe të MiG-17 dhe MiG-19. Në të kundërt, Kina arriti të realizojë dyvendëshit stërvitorë për MiG-17 dhe MiG-19 që sipas emërtimit vendas quhen JJ-5 dhe JJ-6 (Ft-5 dhe FT-6 janë emërtimet për eksport). Modeli FT-5 u realizua duke vendosur kabinën dyvendëshe të MiG-15 në trupin e MiG-17. Motori VK-1F i montuar te MiG-17 nuk mund të vendosej në hapësirën e mbetur pas ndenjëses së dytë, prandaj u vendos të përdoret motori më i shkurtër VK-1 i MiG-15. Për mungesë vendi, ashtu si te MiG-15 UTI, edhe te Chengdu FT-5 ka vetëm një top 23 mm të vendosur nën hundë. Fillimisht projekti filloi të realizohet nga ndërmarrja Shenyang, por për shkak të mbingarkesës së saj, projekti përfundimtar dhe prodhimi u zhvendosën në ndërmarrjen Chengdu.

Në foto nuk do të përdoret emërtimi i dyfishtë, por vetëm emri Chengdu FT-5, sepse nuk ka “model origjinal MiG-17 UTI”.


 

Chengdu FT-5, DSC08924

Chengdu FT-5, IMG_8482


Chengdu FT-5, IMG_8480

Chengdu FT-5, IMG_8483
 

 


Shenyang F-6, IMG_7152

Shenyang F-6, 100_0500
 

Shenyang F-6, 100_5076

Shenyang F-6, 100_5074


Shenyang F-6, IMG_4904

Shenyang F-6, IMG_4906
 

Shenyang F-6, IMG_4908

Shenyang F-6, IMG_4956


Shenyang F-6, IMG_4849

Shenyang F-6, IMG_4802
 

 

 

 

 

 

 <<  1  2  3  4  5  >>