KREU
   
MAKINA
   
AVIACIONI
   
HEKURUDHA
   
TRANSPORTI PUBLIK
   
TRANSPORTI DETAR
   
MAKINERI PUNE
   
SHERBIME
   
AKTUALITET
   
MOTOR-SPORT
   
TE REJAT
   
KONTAKT
 
  
 Share
Autobote 2

Mjete të tilla shërbejnë për çbllokimin e kanaleve, thithjen dhe transportin e fekaleve në vendet e caktuara, si dhe larjen e depozitave të ndryshme. Dallohen menjëherë se kanë çisternë cilindrike me mure të trasha dhe në pjesën e pasme kanë tubacione të shumta. Çisterna e tyre është e ndarë në dy pjesë, ku pjesa e parë shërben për ujë të pastër, ndërsa në pjesën e pasme depozitohen fekalet. Kryesisht, fekalet thithen nëpërmjet depresionit që krijohet në çisternë prej pompës, ndërsa shkarkimi i tyre bëhet duke ngritur çisternën nga ana e përparme, ashtu si karroceritë vetshkarkuese. Pjesa e pasme mund të hapet, por ka raste kur çisterna vendoset me pjerrësi dhe brenda saj krijohet presion me anë të pompës. Uji i pastër shërben për proçesin e larjes dhe çbllokimin e kanaleve. Kjo realizohet nëpërmjet tubit të hollë që futet në kanal, në majën e të cilit ndodhet një kokë me vrima, e cila lejon ujin të dalë me presion nga pas dhe të shtyjë tubin përpara (Canal Jet). Tipet e kokave janë të ndryshme dhe zgjidhen sipas proçesit që do të kryet. Këto mjete quhen “kombinat”, ndërsa ka të tjerë më të thjeshtë që kryejnë vetëm marrjen e fekaleve, siç është dhe “Praga”.

Fakti që kanë edhe ujë të pastër shfrytëzohet për t’i kthyer në “rrugëlarëse” nëpërmjet një tubi me vrima të vendosur përpara. Për rrugët tona të mbushura plot me pluhur dhe papastërti të ndryshme, këto mjete jo vetëm që janë qesharake, por krijojnë edhe rrezik duke spërkatur pluhurin.

Megjithatë, për propagandën e pastërtisë janë mirë.Iveco Stralis 310, IMG_9548

Iveco Stralis 310, IMG_3972
 

Iveco Trakker 330, DSC00390

Iveco Trakker 330, DSC00513

   

Autobot Askam Fargo AS 950, IMG_4565

Autobot FBW L50 V, DSC06120

Autobot Fiat 110, DSC03207

   

Autobot Fiat 682T_Viberti, DSC02820

Autobot Iveco Daily 49-10, DSC06365

Autobot Iveco 109-14, DSC01774

   

Autobot Iveco 135-14, 100B9880

Autobot Iveco 150, 100_7243

Autobot Iveco 175-24, 100B3410

   

Autobot Iveco 175-24, DSC07405

Autobot Iveco 175-24, DSC06704

Autobot Iveco 175-24, DSC08771


Iveco, 100_5459

Iveco, 100_5460
 

Leyland Super Comet, DSC04506

Leyland Super Comet, DSC04508

 

Man 17.220, DSC01826

Man 18.232, DSC00860


Man 18.232, DSC00861

Man 18.232, DSC09816
 

Man 18.232, DSC06889

Man 20.224, DSC02402


Man 20.234, DSC03050

Man 20.234, DSC03052
 

Man, IMG_8881

Man, DSC03132


Man 28.403, DSC05251

Man TG 360 A, DSC01289
 

Man, 100_8451

Maz 555102, 100_1150

<<  1   3  >>